tulostettuja paitoja

Paino-ohjeistusta
ajan ja kustannusten säästämiseksi

Tiedosto- ja materiaaliohjeita

Nopean toiminnan A ja O

Jos sinulla on oikeanlainen aineisto voimme toimia nopeammin ja edullisemmin. Jos aineisto sisältää tekstiä, kannattaa fontit vektoroida tai liittää tiedoston mukaan. Leikkurille tarkoitettujen tiedostojen on aina oltava vektorigrafiikkaa.


Vektorigrafiikkapohjaiset aineistot voivat olla: Adobe Illustrator, pdf, eps, Freehand.


Tulostus- ja painoaineistot:

Ensisijaisesti pdf, varsinkin jos tiedosto on tehty InDesignilla, mutta Adobe Illustrator-, Freehand-, eps-, jpg- ja tiff-tiedostot kelpaavat myös. (Tulostus- ja tapauskohtaisesti painoaineistoksi käy myös bitmap-kuvat ja sitä sisältävät tiedostot). Huomioithan tiedostoissasi leikkuuvarat: yleisohje 3 mm, paitsi roll upit, joissa alareunassa tulee olla 30-50 mm ylimääräistä.


Aineistot voi lähettää sähköpostilla (max n. 10 - 20 Mb kokoiset tiedostot) tai käyttämällä esim. WeTransfer-sivustoa(suuremmat tiedostot).

Huom!

Paino- ja tulostusaineistoksi eivät kelpaa: Word-, Powerpoint-, Excel- ja Publisher-tiedostot. Mikäli aineistosi kuitenkin on näissä muodoissa, yritä tehdä niistä pdf. Älä liitä kuvia turhaan esim. Word-tiedostoon vaan pidä ne mieluummin jpg tms. kuvamuodossa. Huomioithan, että jos suunnittelet tekstejä Wordissa, ja käytät erikoisia/netistä ladattuja ilmais- tms. fontteja, word-tiedosto ei näy samanlaisena vastaanottajalla, mikäli hänellä ei ole samoja fonttitiedostoja.


Mitoitusohjeita:

Asiakkaan toimittamat kuvat auto- ja ikkunateippausleiskoja varten sekä mitoitusohjeet (x,y): Kuvaa kohtisuorasti mikäli mahdollista. Ota kohteesta selkeästi määriteltävä mitta mittasuhteita varten. Käytä mitoituksissa leveys x korkeus (x,y) järjestystä, ettei tule väärinkäsityksiä.


CAD-aineistot:

Meillä ei ole CAD-ohjelmistoja, mutta saamme tiedostoja auki muihin ohjelmiin. Tallennus CAD 2000 muotoon DXF- tai DWG- formaatissa. Lisäksi olisi hyvä, jos aineistosta saa pdf:n. Tiedostosta on hyvä poistaa kaikki meille tarpeeton tieto. Ylimääräistä tietoa sisältävien tiedostojen aukaiseminen ja käsittely voi viedä turhaan aikaa.


Suurkuvatulosteet:

Mielellään 1:1 koossa tai ainakin selkeä tieto halutusta koosta.
Profiilit: AdobeRGB tai Fogra Coated39
Kuvien resoluutio: 50 – 300 ppi riippuen tulostettavasta koosta


Dtg-tekstiilitulostus:

Väriprofiili: sRGB
Aineisto mielellään 1:1 koossa, 300 ppi ja png-tiedosto, jossa paidan väriseksi halutut alueet läpinäkyvänä, valkoinen väri tulostuu jos sen halutaan tulostuvan


Painovärien määritys silkkipainoa varten:

Painettavien värien määritys pms-väreillä ja teollisuuspainatuksissa myös Ral-värimääritykset kelpaavat. Muuten määritämme painovärit tiedostossa olevien rgb- tai cmyk-värien mukaan mahdollisimman lähelle.

Yleisimmin käytettävät materiaalileveydet:

  • leikattavat tarrat: 620 mm tai 1220 mm
  • tulostettavat perustarrat: 1370 mm (hyötyleveys 1350 mm)
  • julistepaperi: 1370 mm (hyötyleveys 1350 mm) tai 1600 mm (hyötyleveys 1580 mm)
  • alumiinikomposiitti 3mm: 1500 mm x 3000 mm
  • kennolevy 5 mm: 1200 mm x 3000 mm, 1550 mm x 3050 mm
  • kennolevy 8 mm: 1550 mm x 3050 mm
  • roll up: perusrunko 850 mm x 2000 mm, mutta tilauksesta myös muita kokoja.